Velkommen til Noas Ark
Vi er en integreret daginstitution med en vuggestueafdeling og en børnehaveafdeling, som ligger i Valbys Kulbanekvarter. Vi har plads til 167 børn på tværs af de to afdelinger, og børnene fordeler sig på seks stuer i vuggestuen og fem stuer i børnehaven. Vi har heddet Noas Ark siden november 2021. Før det hed vi henholdsvis Lykkebo og Savannen, men de to institutioner blev lagt sammen i 2021 og blev til vores nuværende institution, Noas Ark.
I Noas Ark har vi et stort fokus på at opbygge et godt samarbejde med jer forældre. Som forældre kender I selvfølgelig jeres barn bedst, og derfor kan vi kun virkelig rykke noget hos børnene, hvis vi samarbejder - både når det kommer til barnets generelle trivsel og til dets udvikling.
Vi har et fælles overordnet børnesyn, som vi arbejder ud fra: Børn gør det bedste, de kan. Hvis børnene ikke reagere, trives eller udvikler sig, så er det altså ikke børnene, som gør noget galt, men børnene der udviser symptomer på, at der er noget i deres læringsmiljø, som ikke fungerer eller har den optimale effekt. Det betyder, at det pædagogiske personale må justere læringsmiljøet og prøve noget andet. Det er vores ansvar (selvfølgelig i samarbejde med jer forældre), at barnet har det godt her i Noas Ark.
Vores fysiske rammer
Vi bor i to huse, som ligger med kort gåafstand fra hinanden. Vuggestuen ligger i Centerparken 20, og børnehaven ligger på Hornemanns Vænge 35-37. Begge huse er ældre, hyggelige huse, som giver os gode rammer for at skabe nogle trygge omgivelser for børnene.
Vi har en lang gang med garderobe, hvor stuerne fordeler sig, og fra flere stuer er der direkte adgang til legepladsen. I begge huse har vi også motorik- og krearum, hvor vi kan sætte forskellige aktiviteter i gang med børnene og dele os op i mindre grupper.
Vi bor tæt ved Vigerslev Allé Station og lige op ad Valbys nye grønne område, Kulbaneparken. Vi gør stor brug af vores nærområde, både de grønne områder og kvarterets legepladser, når vi skal ud på tur med børnene. Indimellem tager vi også på tur til Zoologisk Have eller i teatret, og så gør vi stor brug af det lokale bibliotek, som tit har arrangementer til børn.
Gode legemiljøer, nærværende voksne og social tænkning
Leg er en stor del af hverdagen, og leg bidrager i høj grad til børns udvikling. Det er her, de får brugt kroppen, øvet deres sprog, udvikler nye relationer og lærer mere om, hvem de selv er. Derfor er vi stolte af at være et hus, hvor vi har stort fokus på leg, og hvor de voksne er en aktiv del af legen, uanset om den foregår liggende på gulvet eller oppe i rutsjebanen.
Vi vil børnene og samværet med dem, og vi er meget optagede af de relationer, vi som voksne har til børnene - heriblandt at skabe trygge rum, hvor børnene tør slå sig løs, fordi vi også gør. Hvis vi ikke lige ved, hvor en gummistøvle gemmer sig, eller hvis garderoben roder lidt, så er det også bare fordi, vi har haft travlt med at være sammen med børnene og give dem al vores opmærksomhed.
Derudover arbejder vi med det, som hedder social tænkning. Det går ud på at lære børnene at være opmærksomme på sig selv, deres følelser og behov - samt at blive opmærksom på andre børns følelser og behov. Vi hjælper børnene med at få et sprog for at udtrykke sig, at regulere sig i forhold til situationen, at få øje på andre børn og at samarbejde.